Flotasjons terapi

Hva er en flotasjonstank?

Det er en tank som inneholder ca 27-30 cm vann som tilsvarer ca 700 liter og inneholder 450kg med epsomsalt. Vannet holder kroppstemperatur og på grunn av saltet flyter man som en kork helt uanstrengt. Tanken har en romslig følelse med sine 2.3 meter lengde, 1,45 meter bredde og 1,2 meter høyde innvendig. Tanken er lyd og lydtett for at det skal være minimalt med sensoriske inntrykk

Hvordan forberede seg på en flytetime?

Du kan komme som du er. Vi besørger håndklær, sjampo, dusjsåpe, balsam og hårføner. Unngå kaffe 3 – 4 timer før timen da dette kan ha en nervøs effekt på nervesystemet. Innta et lett måltid 60 – 90 minutter før timen så du ikke blir forstyrret av rumling i magen. Kom 15 – 20 minutter før din første time for praktisk informasjon, visning i lokalet og en hyggelig prat.

Hvordan fungerer en flytetime i praksis?

Flytrommene har det meste du trenger. Rommene er utstyrt med egne dusjer Du trenger ikke badeklær da du flyter naken men dette kan medbringes om ønskelig. Før du dusjer tar du i ørepropper for å hindre vann i øret og dannelse av saltkrystaller. Etter dusj tørker du deg lett i håret og fjeset så du ikke får vann-renning og irritasjon i fjeset, noe som kan være forstyrrende når man flyter. Unngå barbering samme dag som flyt-timen da saltet kan irritere huden. Under flyt-timen kan du velge om du vil ha musikk på, din egen eller et av våre valg, guidet meditasjon, binaural beats og lys. Vi anbefaler å ligge i stillhet uten lys de første gangene for å få den maksimale og naturlige opplevelsen.

Blir man tørr i huden av alt saltet?

Nei. Heller motsatt. Den blir silkemyk grunnet egenskapene til epsom saltet.

Hvordan er rensligheten i vannet?

Vannet i tanken inneholder over 30 %  salt, noe som gjør miljøet sterilt i seg selv. I tillegg renses vannet vannet i tanken flere ganger i et filtrerings system med 10 micron filter, UV stråling samt bruk av H202 mellom hver kunde. I tillegg må man også dusje før man legger seg i tanken.

Kan gravide flyte?

Å flyte er en naturlig prosess og det er ingen problem for gravide å flyte. Mange gravide som har brukt flotasjon har rapportert tilbake at det har vært til stor hjelp for ubehagene, da spesielt i andre og tredje trimester i svangerskapet. Med dette sagt vil vi uansett anbefale en dialog med din fødselslege.

Jeg er klaustrofobisk

Du har selv kontroll på dine omgivelser. Du kan justere lokket til tanken etter ønsket åpning. I tillegg kan man velge å ha belysning inne i tanken og/eller musikk. Tankene er romslige innvendig med en bredde på 1,45 meter, lengde på 2,3 meter og en høyde på 1,2 meter. Man får mer følelsen av å flyte i universet enn å være inne i en tank. Selv folk med ekstrem klaustrofobi har blitt positivt overrasket over opplevelsen.

Hvem kan ikke flyte?

I utgangspunktet kan alle flyte men vi vil anbefale folk med tendenser til epilepsi eller har nyreproblemer (nyrer prosesserer magnesium) til å forhøre seg med legen sin først.

Cryobehandling

Gjør det vondt?

Ja, litt. Det stikker i bena (som tusenvis av små is pigger som irriterer huden), og kroppen «fyrer» på alle plugger for å bekjempe kulden. Men åh så deilig etterpå! Tre minutter går fort!

Hvor mange behandlinger kan jeg ta pr dag?

Da behandlingen er trygg og uten bivirkninger, kan man gjerne gjøre den opptil flere ganger pr dag. I noen få tilfeller kan det være aktuelt med flere behandlinger pr dag, men for majoriteten anbefaler vi maks én behandling pr dag.

Er cryoterapi farlig?

Cryoterapi har blitt utført av fagpersonell mer enn fire millioner ganger gjennom de siste 30 årene uten at det noen gang er rapportert om alvorlige skader. Den flytende nitrogenen omgjøres til iskald nitrogengass, og vil ikke treffe huden i dråpeform. Hodet og haken din er elevert over kanten av cryotanken, og oksygennivået i luften monitoreres konstant via en sensor i øvre del av tanken. Det vil alltid være fagpersonell til stede under behandlingen for å sørge for at alt går som det skal med både deg og cryotanken.

Hva om jeg ikke vil mer og ønsker å avbryte behandlingen underveis?

Døren til den åpne tanken er lukket med magneter og slår utover, så det er meget enkelt å åpne den og gå ut om man skulle få frysninger utover det normale. For å finne ut hvordan kroppen din reagerer på kuldeterapien, bør man ta flere behandlinger innenfor en relativt kort periode. Antallet behandlinger avhenger av dine mål og hva du vil ha ut av det.

Hva med forfrysninger?

Det er mulig å forfryse seg, men ved bruk av ullsokker (som man får utdelt), samt ved å holde hendene over cryotank-kanten, skal du være veldig uheldig om du blir utsatt for lett forfrysning. Man skal dog ikke smøre seg med kremer inneholdende vannpartikler. Spesielt utsatt er skinnleggen.

Jeg liker ikke kulde, vil jeg tåle det?

Selv for mennesker med lav toleranse for kulde, blir det rapportert at smerten forbundet med behandling er tålelig. I noen tilfeller kan man vurdere å starte med kortere intervaller (30 sekunder til ett minutt), og bygge seg opp derfra. Det er vitenskapelig bevist at brukere av Cryoterapi kan tilvende seg kulden og dermed øke det generelle toleransenivået.

Hva skjer hvis jeg er våt eller har på (veldig) mye hudkrem før behandling?

All fuktighet på huden kan forårsake forfrysning. (Du vil få låne et håndkle på klinikken).

Trenger jeg å dusje før behandling?

Nei, ikke for behandlingens del. Men vi ønsker likevel at alle som kommer til oss er hygienisk orientert da vi er mange samlet i klinikkens lokaler.

Kan jeg spise før behandling?

Ja, spis hva du vil så tett opptil behandling som du ønsker.

Hva slags klær skal jeg ha på meg/med meg når jeg kommer?

Ved ankomst klinikken får man utdelt slåbrok og ullsokker, så kom i dagligtøy.
Det er viktig at alt tøy er tørt. Piercings nedenfor navlen bør fjernes. Ellers kan man ha på ringer, klokke, ørepynt, etc. Menn: Ha på sokker, underbukse/shorts, ullsokker. Kvinner: Ha på sokker, truse/shorts og bh (evt bikini), ullsokker. BH med spiler er ok. Man ikke ha på BH (man tar av seg slåbroken etter at man har gått inn i tanken).

Kan jeg prøve cryoterapi selv om jeg har klaustrofobi?

Ja, det kan du. Døren kan du til enhver tid åpne, tanken er åpen i toppen, samt at hodet til enhver tid er hevet over kanten på tanken. Du har fritt utsyn i hele behandlingsrommet.

Jeg har psoriasis og lurer du på hvor ofte jeg trenger å gå til behandling?

Første gang vår samarbeidspartner Jan Kåre Lidsheim prøvde kryoterapi, under et besøk hos produsenten av Cryosauna, oppdaget han betydelig reduksjon i sprukken hud på egen psoriasis. Det samme skjedde ved hans neste besøk tre måneder senere. Dette bidro sterkt til at cryobehandlingen i dag finnes i Norge. Basert på testperioden sommeren 2016, anslås det at 2-4 behandlinger pr mnd er nok til å holde psoriasisen i sjakk

Hvordan føles det etter behandling?

Under behandling frigir hjernen naturlig en mengde endorfiner (kroppens eget lykkehormon), og som også hjelper til å redusere smerter i kroppen. Behandlingen gjør at man føler seg avslappet og i bedre humør.

Jeg har atopisk eksem. Hjelper cryobehandling mot dette? Og hvor ofte må jeg gå?

Dette vet vi ikke nok om ennå, men under testperioden sommeren 2016 , hadde vi besøk av en naprapat som hadde med en klient til klinikken. Begge testet cryotanken. Naprapaten hadde selv atopisk eksem, og kunne to dager senere fortelle om utslett på ryggen som nærmest var forsvunnet. Etter én behandling!

Jeg har leddgikt og lurer på hvor ofte jeg må til behandling?

Dette kommer litt an på som alt annet her i livet, men vi ser gode resultater av én behandling i uken.

Hvem bør ikke ta behandling?

Cryoterapi er en belastning for kroppen på samme måte som en meget hard treningsøkt vil være. Derfor er det viktig at du vet at dette ikke passer for alle. Du må derfor ikke være gravid, ha noen form for hjerte – lunge – eller nyresykdom, ha anemi, kuldeallergi, eller lide av høyt blodtrykk. Ei heller bør du nylig ha vært gjennom en hjerteoperasjon, ha hatt et hjerteattakk de siste seks måneder, eller bruke pacemaker. Er du under behandling for kreft, bør du heller ikke ta cryobehandling.

Hva er ideel behandlingstid?

Alle er vi forskjellige, og tiden vi står i tanken avgjøres av toleransenivået. Vi foreslår å starte litt forsiktig for så å ende opp med å stå inntil tre minutter. Vi på i Flow State vil bistå deg og finne en passende tid. Du kan også avslutte behandlingen når det måtte passe.

Anbefalinger:

For generelt bedre helse og velbehag:
5-10 behandlinger innenfor den første måneden, deretter 1 behandling pr uke.

For toppidrettsutøvere:
10-15 behandlinger innenfor den første måneden, deretter etter hver hard økt.
Profesjonelle idrettsutøvere kan også med fordel bruke cryoterapi før konkurranser, men da først etter ca 20 behandlinger så vi vet at de er godt tilvendt behandlingsformen.

Hva om jeg har operert inn karbon eller metaller i kroppen?

Du kan fint benytte vårt behandlingstilbud med karbon og metaller i kroppen (så fremt det ikke er pacemaker…)

joovv

Er det noen sideeffekter ved bruk av joovv (red light therapy)?

Det er ikke noe kjente sideeffekter. Selv om rødlysbehandling er allment ansett for å være helt trygg, er det noen forholdsregler.

Selv om det er helt trygt bør man gjerne ikke stirre direkte inn i lyset. Lysstrålene i seg selv er ikke skadelig men mer at det er blendende og kan være ubehagelig for øynene. Med lukkede øyne kan det faktisk gi en positiv effekt ved noen øyesykdommer.

Kreft, graviditet, thyroid : Se link. Hentet fra «THOR the future of medicine» Les mer

Finnes det forskning på dette?

Ja masse. Det enkleste er å spesifisere søket til det du leter etter for eksempel en tilstand. Eks: LLLT(spesifiser en tilstand) eller photobiomodulation (spesifiser en tilstand). Hvis du søker via google vil du finne forskning men også andre artikler. Om du kun vil finne forskning kan du søke her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

Hva er forskjellen på rød og nær infrarød lysterapi?

Rød og nær infrarød lysterapi er nøyaktig den samme bortsett fra to forskjeller.

  • Rødt lys er synlig mens nær infrarødt lys er usynlig.
  • Nær infrarødt lys trenger dypere inn i kroppen enn rødt lys gjør.

Hvor ofte bør man bruke denne behandlingsformen?

Det kommer litt an på forholdene du vil behandle men under de fleste forhold er det anbefalt daglig i minimum 2 uker etterfulgt av 1-2 ganger i uken for vedlikehold.

Kan man bruke lysterapi etter en botox injeksjon?

Det er anbefalt å vente i to uker etter injeksjonen.

Kontaktinformasjon

Flow State AS

Adresse:
Damsgårdsveien 50
5058 Bergen

E-post:
post@flow-state.no

Telefon:
907 66 750



    Åpningstider:

    Tirsdag til fredag:
    10 00 – 2100

    Lørdag:
    10 00 – 18 00

    Søndag:
    10 00 – 18 00